Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Областният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампания
Областният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампанияОбластният управител и служители от областна администрация се включиха в кръводарителската кампания


Дата: 20 септември 2012 Виж още...
КРЪВОДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ В ОБЛАСТ МОНТАНА
КРЪВОДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ В ОБЛАСТ МОНТАНАЗдравното министерство спешно организира Национална дарителска акция по кръводаряване. И тази есен здравната система изпитва  недостиг на кръв и кръвни продукти. В момента те не достигат в лечебни заведения в гр. София и в Западна България. Недостигът е за кръвни групи А и 0. Причината за намаляване на наличностите от двете кръвни групи е провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и извършването на големи хирургични интервенции в редица здравни заведения".

Дата: 20 септември 2012 Виж още...
В ЛОМ ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА ГРАДА
В ЛОМ ОТБЕЛЯЗАХА ПРАЗНИКА НА ГРАДАПо случай празника на град Лом  – 17 септември „София, Вяра, Надежда и Любов” Негово Високопреосвещенство Видинският Митрополит Дометиан отслужи  празнична литургия и молебен за здравето и благоденствието на гражданите на Лом в съборния храм „Успение Богородично”. На тържествената сесия на общинския съвет той бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Лом” за изключителен принос и заслуги в развитието на обществения и духовно-просветния живот на града.  С високото отличие бяха удостоени също  Стефан Гаврилов – бивш кмет на общината и художникът Иван Манойлов. Почетният знак на кмета на община Лом получиха двама архитекти – арх.Любомир Дамянов и арх. Богомил Колчев – също бивш градоначалник. Д-р Томас Мюлер пък бе удостоен с наградата за принос към дарителското дело в общината. Световноизвестният виолончелист, роден в Лом, проф. Стефан Попов и бившата треньорка на българския национален отбор по художествена гимнастика Нешка Робева също получиха почетния знак.
Сред официалните гости на тържествената сесия бяха народните  представители Златко Тодоров, Петър Якимов, Любомир Иванов и областният управител на област Монтана Ивайло Петров.
В рамките на честванията се проведоха и редица мероприятия, под патронажа на кмета на община Лом Иво Иванов, свързани с отбелязването на 100-годишнината от рождението на известната българска писателка, Яна Язов, съгражданка на ломчани.
Празничната програма продължи със спектакъл на ансамбъла на Нешка Робева.

Дата: 19 септември 2012 Виж още...
ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СЪТРУДНИЧЕСТВО 2012
ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СЪТРУДНИЧЕСТВО 2012На 21 Септември 2012 г. ще бъде честван Европейският Ден на Сътрудничеството 2012 (European Cooperation Day 2012) в цяла Европа и в съседните държави Това е една изцяло нова инициатива, която  се провежда  за първи път на територията на ЕС със съдействието и координацията на Interact. Към честванията ще се присъединят повече от 40 страни, за да отпразнуват сътрудничеството и изграждането на мостове между местните общности зад граница. Събитията ще се проведат в седмицата 17-23 Септември 2012 в цяла Европа. Освен забавления, това събитие ще даде  възможност да се открият и представят подобренията и местните инициативи, постигнати до момента, които са насочени към всички аспекти на ежедневието ни от създаването на работни места, подобряването на здравните услуги, защитата на околната среда, транспорта или енергия, териториалното сътрудничество и др. До момента към честванията са се присъединили вече повече от 76 /седемдесет и шест/ Програми в цяла Европа, като са планирани близо 140 местни инициативи за отразяване на  събитието. На предстоящите събития ще се даде възможност на всеки един от участниците да представи постигнатото чрез сътрудничество между него и други партньори от Европа, институции и др.

Дата: 19 септември 2012 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСРЕЩНА СТУДЕНТИ НА СТАЖ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСРЕЩНА СТУДЕНТИ НА СТАЖ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА„Поздравявам ви за избора на стажантска позиция и вярвам, че участието в програмата ще ви даде възможност за професионално ориентиране и практически познания относно характера и дейността на администрацията”, с тези думи областният управител Ивайло Петров посрещна в кабинета си заедно със зам.областният управител Нина Петкова и Главният секретар инж. Иван Тодоров студентите – стажанти Лора Маркова и Драгомир Борисов.  Младежите бяха одобрени след предварителен тест и събеседване , проведено от служители на Областна администрация- Монтана.

Дата: 18 септември 2012 Виж още...
ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОБЛАСТ МОНТАНА
ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОБЛАСТ МОНТАНА
С много усмивки, цветя, песни и празнично настроение стартира новата учебна 2012/2013 година в 70 –те  учебни заведения на територията на област Монтана. Тази година школският звънец удари на 17 септември , един от най-светлите християнски празници Света мъченица София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов. По традиция във всички училища на областта прозвуча  химнът на РБългария и издигнато  националното знаме.

Дата: 18 септември 2012 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ СЕ ПРОВЕДЕ В БЕРКОВИЦА
ЗАСЕДАНИЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ СЕ ПРОВЕДЕ В БЕРКОВИЦАНа 14 септември в Берковица се проведе изнесено заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. На срещата присъстваха кметовете на общините Велико Търново, Бургас, Търговище, Пазарджик, Гърмен, Берковица, Лом и др. Гости на заседанието бяха народният представител инж. Петър Якимов и областният управител на област Монтана Ивайло Петров.


Дата: 17 септември 2012 Виж още...
В област Монтана стартира конкурсът за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”
В  област Монтана стартира конкурсът за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”Днес, 17 септември 2012 г. в Монтана бе даден стартът на конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”, който се организира под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Организатор на инициативата е  Централният информационен и координационен офис (ЦИКО) към администрацията на Министерския съвет и мрежата от Областни информационни центрове в България.

Дата: 17 септември 2012 Виж още...
Заместник областният управител Нина Петкова участва в заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия
Заместник областният управител Нина Петкова участва в  заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия На 14.09.2012 г.в Белогродчик  се проведе заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Сърбия, съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ.
Работната среща беше ръководена от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който е  и съпредседател на Съвместния комитет за наблюдение от българска страна.

Дата: 17 септември 2012 Виж още...
О Б Я В А
На основание чл. 44, ал. 1  от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и Заповед № ДС-16-8/14.09.2012 г. на областния управител на област Монтана  се обявява търг с тайно наддаване за отдаване под наем на 6 кв. м от имот с идентификатор 48489.6.736 по КК на гр. Монтана за поставяне на преместваемо съоръжение – рекламно – информационен елемент /РИЕ/ (билборд) за срок от 10 (десет) години, находящ се в гр. Монтана на ул. „Сирма войвода” №2, съгласно Схема за поставяне на преместваеми обекти, съгласувана от Главния архитект на община Монтана. Търгът ще се проведе на 24.10.2012 г. от 10,00 часа в голямата заседателна зала на втория етаж в сградата на Областна администрация, Монтана, пл. „Жеравица” №1 при начална тръжна месечна цена 120,00 лв. без ДДС. Тръжни документи на цена 50 лв. без ДДС се закупуват до 17,00 часа на 05.10.2012 г. Сумата следва да бъде внесена по банкова сметка на областния управител №BG26STSA93003101051501, BIC: STSABGSF при банка ДСК.
Депозит за участие в търга в размер на 120,00 лв. се внася по банкова сметка на областен управител на област Монтана IBAN: BG05STSA93003305299056, BIC: STSABGSF, при БДСК, клон Монтана до 22.10.2012 г. Депозитът на сключилия договор за наем се задържа от наемодателя до прекратяването на договора, като гаранция за заплащане на наема. Крайният срок за подаване на документи за участие в търга е 14,00 часа на 23.10.2012 г. в стая 309 на Областна администрация. В търга могат да участват лица, регистрирани по Търговския закон.
Оглед на обекта се извършва след закупуване на тръжни книжа по предварителна заявка на телефон 096/399128 и 096/399113.

За информация: 096/ 399128; 096/ 399113
Лица за контакти: Мариела Богданова, Силва Викторова

Дата: 17 септември 2012 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСЧестит първи учебен ден!
Честит празник, мили първокласници, скъпи ученици, учители   и   родители!
Радостен съм, че имам възможността да Ви поздравя с първия учебен ден – най-вълнуващият, защото всичко в живота ни започва от знанието. Чрез него ние откриваме нови светове, учи ни да творим и мечтаем, прави ни по-мъдри, по-отговорни в делата ни!
Скъпи ученици, мили първокласници, с много цветя и усмивки всички вие днес прекрачвате прага на родното училище. Вярвайте във вашите учители, доверете им се, защото те ви водят по пътя на знанието и подготвят за училището на Живота!
Уважаеми учители, искрено ви желая все така неуморно да бдите над нашите деца, да изграждате у тях най-добрите човешки качества и вдъхвате увереност, с която да вървят напред. Вярвам, че за благородното си дело ще получите най-голямата награда – признателност и благодарност от вашите възпитаници!
Драги родители, бъдете винаги до деца си,  подкрепяйте ги, насърчавайте ги, вярвайте им, защото един ден ще се гордеете с тях, както те се гордеят с вас!
Приемете моите искрени пожелания за успешни училищни начинания и покоряване на нови знания!
Бъдете здрави и на добър час!


Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана

Дата: 17 септември 2012 Виж още...
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕСУВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ГРАД ЛОМ,
За мен е чест да ви поздравя с празника на вашия град!
На този ден 17 септември, честваме един от най-светлите християнски празници Свети мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София!
 Лом е град с многовековна история, средище на духовността и народността, люлка на много именити българи, чиято памет и дело всички вие достойно съхранявате през годините.
Днес, във времето на сериозни предизвикателства ви пожелавам Вяра – във усилията ви да превърнете Лом в привлекателен европейски град, икономически и културно-просветен център, Надежда – за утрешния по-добър ден и Любов – към ближните, защото само така се постигат големите успехи!
Желая ви здраве, късмет, лично щастие, благоденствие и много поводи за гордост!
Честит празник!

Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана

Дата: 17 септември 2012 Виж още...
ОБЯВЛЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА

Във връзка с изпълнение на дейности по проект № А10-13-36/11.01.2012 г. «Координирани действия за разработване, наблюдение, анализ и оценка на политиките за развитие в област Монтана», който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП «Административен капацитет», съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ, с решение № АСД-16-1/09.08.2012 г. Областния управител на област Монтана открива процедура за възлагане на обществена поръчка за услуга с предмет «Проучвания, изследвания и анализи на политиките за развитие на област Монтана».

Обявлението и решението са публикувани в Регистъра на обществените поръчки с № 01525-2012-0001.

Документация за участие се получава в срок до 15.00 ч. на 17.09.2012 г. в Областна администрация Монтана, гр. Монтана, пл. «Жеравица» 1, ІІ етаж, стая 210 дясно, след представен документ за платена цена по сметка на Областна администрация Монтана.

Разяснение по документация за участие в обществена поръчка

Документи:

1.Описание на предмета на поръчката

2.Изисквания към участниците

3.Указания за участие

4.Методика за определяне на комплексна оценка

5.Образци


Дата: 14 септември 2012 Виж още...
В МОНТАНА МИНИСТЪР НОНА КАРАДЖОВА ПОДПИСА ДОГОВОР ЗА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ПИТЕЙНИ И ОТПАДЪЧНИ ВОДИ
В МОНТАНА МИНИСТЪР НОНА КАРАДЖОВА ПОДПИСА ДОГОВОР ЗА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ПИТЕЙНИ И ОТПАДЪЧНИ ВОДИНа 12 септември 2012 г. министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на община Монтана Златко Живков подписаха договор за безвъзмездна финансова помощ за разширение и рехабилитация на канализационната и водоснабдителната мрежи на град Монтана. На подписването присъстваха народният представител Златко Тодоров, областният управител Ивайло Петров, заместник областният управител Нина Петкова и директорът на РИОСВ – Монтана Деница Славкова.

Дата: 13 септември 2012 Виж още...
ПРИЗИВ
ПРИЗИВУважаеми съграждани,
По повод инициативата на фондация „Безопасни улици за Валя”, озаглавена „Минута за децата, за които първият учебен ден няма да се състои”, призовавам всички учебни заведения от областта да се присъединят към идеята и на 17 септември по време на церемонията по откриване на новата учебна година всички заедно да почетем паметта на жертвите по пътищата на страната с едноминутно мълчание.
За целта, следвайки указанията на министъра на вътрешните работи, през първия учебен ден, в началото на училищните тържества, присъстващите да се приканят от водещия на тържеството да запазят едноминутно мълчание в памет на децата – жертви на пътни катастрофи. Непосредствено преди това за кратко време (около 30 секунди) да бъдат включени звънците на училището. След едноминутното мълчание водещият на тържеството да отправи призив към всички граждани и към подрастващите да правят всичко необходимо и възможно за недопускане на пътни злополуки и опазване на човешкия живот и здраве в пътното движение.
Нека през новата учебна година всички ние – участници в движението по пътищата бъдем по-разумни, по-внимателни и по-предпазливи в своите действия на пътното платно. Нека дадем шанс на младите да изживеят своето детство по-спокойно и безопастно и за бъдещите поколения да създадем единна култура за движение по пътищата.

Ивайло Петров,
Областен управител на област Монтана
 

Дата: 12 септември 2012 Виж още...