Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета


КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване


КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА

Декларация на ръководството на Областна администрация - Монтана за политиката по качеството и информационната сигурност

Декларация на ръководството на Областна администрация - Монтана за политиката по качеството и информационната сигурност


Banner 1

Banner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 25-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИ „ДУНАВ“ (АДО)
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 25-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИ „ДУНАВ“ (АДО)На 17 ноември 2017 г. в гр. Русе беше тържествено отбелязан 25-годишния юбилей на първата регионална асоциация на местните власти в България – Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ (АДО). Събитието беше открито от Председателя на Управителния съвет (УС) на организацията и Кмет на Община Русе Пламен Стоилов. С присъствието си годишнината уважиха зам. областният управител на Област Монтана Нина Петкова,  Галин Григоров, Областен управител на Област Русе, проф. д-р Любомира Попова, Областен управител на Област Велико Търново, Гинка Чавдарова, Изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, Николета Минку, Изпълнителен директор на Съвместния секретариат на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г., настоящи кметове на дунавски общини и кметове-учредители, представители на регионални власти, партньори и приятели на Асоциацията.


Дата: 20 ноември 2017 Виж още...
ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ В ПЪТНИ ИНЦИДЕНТИ БЕ ОТСЛУЖЕНА В МОНТАНА
ПАНИХИДА В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ В ПЪТНИ ИНЦИДЕНТИ БЕ ОТСЛУЖЕНА В МОНТАНАНа 19 ноември 2017 г. отбелязахме Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Панихида в памет на загиналите в пътни инциденти бе отслужена в църквата „Св. св. Кирил и Методий” в Монтана в присъствието на  зам. областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков, представители на ОД на МВР - Монтана, държавни институции, служители на Областна администрация Монтана, неправителствени организации, застрахователни дружества,  граждани.
Ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на страната стотици наши граждани губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, а някои от пострадалите остават с увреждания за цял живот. Статистиката сочи, че от началото на 2017 г. до 10.11 на територията на област Монтана са регистрирани 118 тежки пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 17 души, а 156 са ранените.

Дата: 20 ноември 2017 Виж още...
ПРОЕКТИ ЗА 50 МЛН. ЛВ. Е РЕАЛИЗИРАЛА ОБЩИНА ЛОМ, ПРЕЗ 10-ТЕ ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
ПРОЕКТИ ЗА 50  МЛН.  ЛВ. Е РЕАЛИЗИРАЛА ОБЩИНА ЛОМ, ПРЕЗ 10-ТЕ ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗНа 17 ноември 2017 г. в камерната зала на Читалище „Постоянство”, град  Лом  се проведе поредното за област Монтана публично събитие, съгласно приетата от Министерския съвет, Работна програма за 2017 година на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.
„Предстоящото Българско председателство  на Съвета на ЕС е едно наистина голямо събитие за страната ни. Целта на информационните събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕС, колко средства от програмите на Съюза са влезли у нас и как те са променили реално живота на всеки един., каза при откриването на срещата заместник-областният управител Цветко Цветков.

Дата: 20 ноември 2017 Виж още...
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ОРГАНИЗИРАХА ОТ ЧИТАЛИЩЕТО ВЪВ ВЛАДИМИРОВО
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ОРГАНИЗИРАХА ОТ ЧИТАЛИЩЕТО ВЪВ ВЛАДИМИРОВОПpaзничeн  концерт  по повод 10 години от членството на България в ЕС и предстоящото Българско председателство  на Съвета на ЕС ce cъcтoя в зaлaтa нa читaлищe „Нов живот” в село Владимирово, община Бойчиновци. Празникът премина под наслов „Детска планета”. С пecни, танци, патриотични стихове и спортни атракции, талантливите момичета и момчета пресъздадоха пред  пyбликaта  един невероятен спектакъл.
Съединението прави силата - това ще е девизът на българското председателство на Съвета на ЕС. Тези и други акценти от комуникационната стратегия на страната ни за ЕС 2017 представи зам. областният управител Цветко Цветков  пред  жителите на село Владимирово, общ. Бойчиновци.

Дата: 17 ноември 2017 Виж още...
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ  В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯПо инициатива на областния управител на област Монтана Росен Белчев, на 19 ноември от 10.30 часа в храм „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Монтана ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Нека на този ден си спомним за хилядите загинали в резултат на пътни инциденти, да почетем тяхната памет и изкажем съболезнования към семействата им.
С Резолюция  на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 2005 г., всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Дата: 17 ноември 2017 Виж още...
КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ ПО ПОВОД ДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ОРГАНИЗИРАХА ОТ ЧИТАЛИЩАТА ВЪВ ВАСИЛОВЦИ И ЯКИМОВО
КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ  ПО ПОВОД  ДЕСЕТ ГОДИНИ  ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ОРГАНИЗИРАХА ОТ ЧИТАЛИЩАТА  ВЪВ ВАСИЛОВЦИ  И ЯКИМОВОНародно читалище  „Събуждане” – с. Василовци и Народно читалище „Алекси Беремлиев”- с. Якимово отбелязаха 10 години от членството на България в ЕС. Със своите изпълнения, самодейните състави отправиха своето послание за културния  принос на България в европейската културна съкровищница.
В обновената по европейски проект сграда на НЧ „Събуждане” бе подредена  изложба на Клуба на творците  на село  Василовци.  
Добромир Тодоров – гл. експерт в Областна администрация- Монтана направи презентация, свързана с 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на съвета на ЕС /1 януари – 30 юни 2018 година/ .


Дата: 13 ноември 2017 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКА
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКАНегово превъзходителство Душан Щраух – посланик на Чешката република в България посети днес област Монтана, където имаше възможността да проведе няколко последователни срещи с представители на различни институции в това число и среща с областния управител Росен Белчев.
В рамките на събитието областният управител запозна посланика и придружаващото го лице – Мартина Парикова – директор на Агенция CzechTrade с възможностите, които област Монтана предлага като потенциал за установяване на партньорски взаимоотношения и взаимноизгодно сътрудничество между представители на бизнес средите в Чешката република и фирми от областта.

Дата: 7 ноември 2017 Виж още...
СПИСЪК на кандидатите, допуснати до участие в конкурса за длъжността „младши експерт”, в дирекция „АПОФУС” на Областна администрация Монтана
Дата: 7 ноември 2017 Виж още...
СПИСЪК на кандидатите, недопуснати до участие в конкурса за длъжността „младши експерт”, в дирекция „АПОФУС” на Областна администрация Монтана

Дата: 7 ноември 2017 Виж още...
Росен Белчев, областен управител на Област Монтана: Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕС
Росен Белчев, областен управител на Област Монтана: Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕСНа 3 ноември 2017 г. в читалището на Вършец  се проведе второто  за област Монтана публично събитие, съгласно приетата от Министерския съвет, Работна програма за 2017 година на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Проявата бе организирана от Областна администрация Монтана . В  дискусията се включиха евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев, народните представите от региона Ирена Димова и  Дилян Димитров,  областният управител  Росен Белчев  и кметът на Вършец инж. Иван Лазаров.
„Целта на тези информационни събития е да запознаем хората с възможностите, които има страната ни след влизането си в ЕС, колко средства от програмите на съюза са влезли у нас и как те са променили реално живота на всеки един”, каза при откриването на срещата областният управител Росен Белчев.

Дата: 6 ноември 2017 Виж още...
Областният щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия проведе заседание за готовността на област Монтана за зимен сезон 2017/2018 г.
Областният щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия проведе заседание за готовността на област Монтана за зимен сезон 2017/2018 г.Във връзка със Заповед на Министър-председателя, относно подготовката на страната за предстоящия зимен сезон, Областният управител на област Монтана свика заседание на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с Националния и общинските щабове на територията на област Монтана с участието и на кметовете на общини.
Представителите на ОПУ Монтана, ОД на МВР Монтана, РД ПБЗН Монтана, ДЗЗД „ПМВ 2014”, общините и териториалните структури докладваха за извършената от тях подготовка за действие при усложнена зимна обстановка.

Дата: 3 ноември 2017 Виж още...
КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ, РИБАТА И ДИВЕЧА В ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ
КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ, РИБАТА И ДИВЕЧА В ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕНа 31 октомври 2017 г., под председателството на заместник областния управител инж. Цветко Цветков, в Областна администрация Монтана се проведе редовно заседание на Консултативния съвет по опазване на горите, рибата и дивеча.
Инж. Сашко Каменов – директор РДГ Берковица представи анализ на извършените контролни дейности в горските територии в област Монтана. Беше проведена дискусия по въпроси свързани с ползването на дървесина от земеделски земи, електронните превозни билети за транспортиране на дървесина извън горските територии, както и по въпроси свързани с откриване на ловния сезон за едър дивеч.

Дата: 1 ноември 2017 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТ МОНТАНАНа 30.10.2017г. в заседателна зала № 1 на Областна администрация Монтана под председателството на зам. областният управител Нина Петкова се проведе заседание на Областната комисия по социална политика към Областния съвет за развитие на област Монтана.
В заседанието участваха представители на общините в О(област Монтана, директори на териториални структури, представители на Комплекс за социални услуги - Монтана, Агенция за хората с увреждания – Монтана, УНИЦЕФ - България, Детски център за застъпничество и подкрепа Зона Закрила - Монтана, БЧК - Монтана, Окръжна прокуратура Районна прокуратура - Монтана, Районен съд - Лом, Берковица и др.

Дата: 1 ноември 2017 Виж още...
ОБЛАСТНА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ - ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ
ОБЛАСТНА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ - ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕНа 31 октомври 2017 г., под председателството на заместник областния управител инж. Цветко Цветков, Областната епизоотична комисия проведе извънредно заседание във връзка с епизоотичната обстановка в страната и на Европейския континент.
На срещата представителите на ОД „Безопасност на храните” Монтана - д-р Боряна Гарванска и д-р Стела Караджова запознаха присъстващите с информация относно констатиран и обявен случай на Инфлуенца по птиците в област Добрич и област Хасково, както и с епизоотичната обстановка в страната и на Европейския континент по отношение на болестта Африканска чума по свинете.

Дата: 1 ноември 2017 Виж още...
Заповед
Дата: 1 ноември 2017 Виж още...