Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета


КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсване


КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА

Декларация на ръководството на Областна администрация - Монтана за политиката по качеството и информационната сигурност

Декларация на ръководството на Областна администрация - Монтана за политиката по качеството и информационната сигурност


Banner 1

Banner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

СЪСТОЯНИЕ НА ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ МОНТАНА
СЪСТОЯНИЕ НА ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ МОНТАНАИзмерена снежна покривка в 14:00 ч.: Монтана – 20 см, Вършец – 30 см, Бъзовец – 25 см с навявания, Вълчедръм – 22 см с навявания, Василовци – 11 см с вятър и навявания, Лехчево – 16 см с навявания, Берковица – 40 см, на места с навявания.
Поради обилния снеговалеж на територията на областта има само един затворен за движение път в община Лом. С официална заповед за забрана на движението на всички моторни превозни средства по общински път с. Сталийска махала, община Лом – с. Аспарухово, община Медковец, считано от 14:00 ч. на 26.02.2018 г. до нормализиране на пътната обстановка.
С ограничение за движение на моторни превозни средства до 12 т. е пътят Студено буче – Доктор Йосифово – Славотин – Смирненски.
От ЧЕЗ съобщиха, че само кв. „Младеново” в гр. Лом е без ток. Има скъсани проводници. Информацията е към 15:30 ч. В момента екипи работят по отстраняване на аварията.
От пътноподдържащата фирма обявиха, че 83 броя машини работят по републиканската пътна мрежа, като разполагат и с резервни в готовност.
Температурите в равнинната част на региона са от -8 градуса, до -17 на проход „Петрохан”.
Сняг вали навсякъде със средна интензивност. Вятърът в региона е до умерен. Навявания има по пътищата:
Славотин – Сливовик – Медковец – Расово /
Лом – Мокреш – Вълчедръм – Септемврийци /
Септемврийци – Мадан – Владимирово /
Монтана – Лом.
Навяванията са масови, но пътищата са проходими.

Дата: 26 февруари 2018 Виж още...
ОБЛАСТНАТА ЗДРАВНА КАРТА НА ОБЛАСТ МОНТАНА БЕШЕ ПРИЕТА СЛЕД ТРИ ЗАСЕДАНИЯ НА КОМИСИЯТА
ОБЛАСТНАТА ЗДРАВНА КАРТА НА ОБЛАСТ МОНТАНА БЕШЕ ПРИЕТА СЛЕД ТРИ ЗАСЕДАНИЯ НА КОМИСИЯТАТри работни заседания на Комисията за изработване на Областна здравна карта на област Монтана се проведоха в Областна администрация – Монтана.
Заседанията се проведоха в изпълнение на Заповед №РД-02-51/15.02.2018 г. на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съгласно която е назначена Комисия за изработване на Областна здравна карта.
Членове на Комисията са представители на РЗИ – Монтана, представители на РЗОК – Монтана, представители на Районната колегия на Български лекарски съюз – Монтана, представител на Районната колегия на Българския зъболекарски съюз – Монтана, представител на Регионална колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи – Монтана, представител на представителите на организации за защита правата на пациентите, представители на общини, определени с решение на съответния общински съвет и заповед на кмета на общината.

Дата: 26 февруари 2018 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЛАСТНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ ОТ ЦЕЛИЯ СЕВЕРОЗАПАДЕН РЕГИОН
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОСЕН БЕЛЧЕВ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРА НА ИКОНОМИКАТА И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЛАСТНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ ОТ ЦЕЛИЯ СЕВЕРОЗАПАДЕН РЕГИОН На 19.02.2018г. Областният управител Росен Белчев взе участие в среща между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и представители на областните администрации от региона: Георги Терзийски - областният управител на Ловеч, заместник областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов, заместник областният управител на Враца Мирослав Комитски, както и ръководителят на управляващия орган на ОПИК Ивелина Пенева.
На срещата стана ясно, че в Северозападния район се изпълняват проекти на обща стойност от над 340 млн. лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК).
Целта бе да се обсъдят общи мерки за насърчаване на регионалната икономиката и гарантиране на устойчивостта по договорите, финансирани с европейска безвъзмездна помощ.

Дата: 20 февруари 2018 Виж още...
145 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВАНЕТО НА АПОСТОЛА
145 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВАНЕТО НА АПОСТОЛАНа 19 февруари цяла България се прекланя пред паметта на Васил Левски – една от най-светлите личности в българската история!
Церемонията стартира с панихида в памет на Васил Левски в църковен храм „Св. Св. Кирил и Методий” – град Монтана. След това се проведе поклонение пред паметника на Васил Левски и радетелите на духа и свободата от българския Северозапад.
В знак на дълбоко уважение и признателност към делата на Дякона, заместник областният управител Нина Петкова поднесе венец пред монумента.


Дата: 20 февруари 2018 Виж още...
АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА, СЪВМЕСТНО С ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЛАСТНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ ОТ ОБЛАСТИТЕ ВИДИН, ВРАЦА И МОНТАНА
АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА, СЪВМЕСТНО С ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЛАСТНИТЕ АДМИНИСТРАЦИИ ОТ ОБЛАСТИТЕ ВИДИН, ВРАЦА И МОНТАНАНа 19 февруари 2018 г. в Областна администрация Монтана се проведе информационна среща с представители на областните администрации и работните групи към Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие. За по-ефективна организация на стартирането и реализирането на анкетното проучване на потребностите на работодателите от работна сила по реда на ЗНЗ, представител на Агенцията по заетостта, запозна присъстващите с анкетното проучване на потребностите от работна сила, което се извършва, чрез попълване на Анкетен формуляр.

Линк към електронния формуляр може да видите тук


Дата: 20 февруари 2018 Виж още...
КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТ КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ОБСЪДИ И СЪГЛАСУВА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА ДЪРЖАВЕН ПЛАН-ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА ЗА УЧИЛИЩАТА В ОБЛАСТ МОНТАНА
КОМИСИЯТА ПО ЗАЕТОСТ КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ ОБСЪДИ И СЪГЛАСУВА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЗА ДЪРЖАВЕН ПЛАН-ПРИЕМ ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА ЗА УЧИЛИЩАТА В ОБЛАСТ МОНТАНАНа 14 февруари 2018 г. в Областна администрация – Монтана се проведе заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. То беше открито от Областния управител на област Монтана – Росен Белчев. Участие взеха и директорите на училищата в област Монтана.
Представител на РУО – Монтана запозна присъстващите с обобщеното предложение на началника на РУО – Монтана за държавния план-прием по професии за учебната 2018/2019 година в образователните институции в област Монтана, като профилираните паралелки са общо 20, а професионалните – общо 29.
Обширна и дълготрайна дискусия съпроводи цялото заседание. В нея активно се включиха директорът на „Регионална служба по заетостта” – гр. Монтана, представители на областни структури на представителните организации на работодателите, на организации на работниците и служителите и на отраслови и браншови организации. Разгледани бяха предложенията на директорите на държавните и общинските училища от областта.


Дата: 16 февруари 2018 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА БЕШЕ ГОСТ ЗА ЧЕСТВАНЕТО НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ЛОМ
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА БЕШЕ ГОСТ ЗА ЧЕСТВАНЕТО НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ЛОМЗаместник областният управител на Област Монтана Нина Петкова беше специален гост за празника на виното в Лом.
Община Лом за поредна година почете традицията подобаващо с организирана програма и дегустация на бели, червени и розе вина в местността „Садовете“.
Редом с изпробването на винената реколта на ломчаните, беше и конкурсът за най-добро бяло и червено вино, в който участваха 20 винопроизводители. Кметът Пенка Пенкова връчи на отличените грамоти и парични награди, осигурени от Община Лом.

Дата: 15 февруари 2018 Виж още...
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА МОНТАНА БЕ ЧАСТ ОТ ИЗБИРАНЕТО И ПЪРВОТО ПОСРЕЩАНЕ НА ВИДИНСКИ МИТРОПОЛИТ ДАНИИЛ
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА МОНТАНА БЕ ЧАСТ ОТ ИЗБИРАНЕТО И ПЪРВОТО ПОСРЕЩАНЕ НА ВИДИНСКИ МИТРОПОЛИТ ДАНИИЛНа 4 февруари 2018 г. в синодалния параклис "Св. княз Борис-Михаил" в София Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия в пълен състав проведе каноническия избор за нов Видински митрополит. На него присъства и нашият областен управител – Росен Белчев. Той поздрави новоизбрания Видински митрополит и му целуна ръка.
На 10 февруари 2018 г. Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил пристигна в село Сумер, което е граничното селище между Врачанската и Видинската епархии. Там се състоя първото посрещане на новия Видински митрополит в храм "Св. преп. Параскева".
Мирополит Даниил бе придружаван от Високопреосвещения Врачански митрополит Григорий, натоварен от Св. Синод да представи новия Видински митрополит на неговото духовенство и епархиоти.

Дата: 12 февруари 2018 Виж още...
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ИЗЛОЖБАТА ПЕТИ ФОРУМ „МАЛКИ ГРАФИЧНИ ФОРМИ” – СОФИЯ 2017
ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НИНА ПЕТКОВА ПРИСЪСТВА НА ИЗЛОЖБАТА ПЕТИ ФОРУМ „МАЛКИ ГРАФИЧНИ ФОРМИ” – СОФИЯ 2017Заместник областният управител - Нина Петкова присъства на откриването на изложбата от Пети форум „Малки графични форми” – София 2017, Секция „Графика и илюстрация” към  СБХ на 1 февруари 2018 г. в галерия „Кутловица” - Монтана.
По традиция форумът представя съвременните тенденции в графичното изкуство днес – от класическите техники на офорта, акватинтата, сухата игла, прегето, мецотинтото, високия печат и литографията до дигиталния принт и смесените техники.
Творбите наброяват 75, а  авторите около 50, сред които и местни графици, сред които: доц. Десислава Христова, проф. Боян Филчев, нашите съгражданки Виолета Апостолова и Гергана Иванова, която е още студент в графиката.

Дата: 2 февруари 2018 Виж още...
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ВЪВ ВРЪЗКА С ИНИЦИАТИВАТА ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛЕЖ В ГРАД МОНТАНА
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ВЪВ ВРЪЗКА С ИНИЦИАТИВАТА ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛЕЖ В ГРАД МОНТАНАНа 25 януари 2018 г. в град Монтана в заседателна зала №1 на Областна администрация – Монтана се проведе заседание на Областния Обществен съвет на Област Монтана.
Участници в заседанието бяха Росен Белчев – Областен управител на Област Монтана,  Нина Петкова – зам. областен управител на Област Монтана, инж. Цветко Цветков – зам. областен управителна Област Монтана.
Членове на заседанието бяха представители на общините, представители на РУО – Монтана, на национално представените работодателски организации, работници, браншови и териториални структури. Участие в заседанието взеха и Надя Младенова – представител на „Палемонтех” ЕООД – Монтана, Крум Христов – представител на „БКК 95” ООД, ЕТ „Даримекс” – Монтана, Иван Иванов – представител на „Микена” ООД – Монтана и други.


Дата: 30 януари 2018 Виж още...
СЪОБЩЕНИЕ ЗА СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВО ОСВЕДОМЯВАНЕ за проведено заседание на Регионалния съвет за развитие и РКК на Северозападен район
СЪОБЩЕНИЕ ЗА СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВО ОСВЕДОМЯВАНЕ за проведено заседание на Регионалния съвет за развитие и РКК на Северозападен районНа 21 декември 2017 г. в гр. Монтана в Заседателна зала №1 на Областна Администрация - Монтана се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и РКК. Заседанието беше открито и ръководено от г-н Росен Белчев - председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за периода 01.07-31.12.2017 г., Областен управител на област Монтана.
В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Монтана и Ловеч, зам. областния управител на област Враца, представители на областните администрации Плевен и Видин, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и представители на академичните среди.


Дата: 22 декември 2017 Виж още...
С АВТЕНТИЧНИ КОЛЕДНИ НАРИЧАНИЯ КОЛЕДАРСКИ ДРУЖИНИ ОТ ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО УЧИЛИЩЕ ОГЛАСИХА СГРАДАТА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
С АВТЕНТИЧНИ КОЛЕДНИ НАРИЧАНИЯ КОЛЕДАРСКИ ДРУЖИНИ ОТ ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО УЧИЛИЩЕ ОГЛАСИХА СГРАДАТА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНАКоледарски дружини от Трето и Четвърто училище в Монтана огласиха сградата на Областна администрация  с автентични коледни наричания. Ръководството и служителите от държавната администрация, както и участниците в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район,  посрещнаха  своите гости.
В отговор на пожеланията, областният управител Росен Белчев, който получи от коледарите ръчно изработена сурвачка, поздрави  децата, като им пожела  много здраве, благоденствие и реализиране на мечтите им. Домакините благодариха на своите гости за празничния коледен дух, който са внесли в администрацията и както повелява традицията – ги дариха с кравайчета и лакомства.

Дата: 21 декември 2017 Виж още...
СЪОБЩЕНИЕ
Във връзка с годишното приключване на банковите сметки на бюджетните предприятия за 2017 г.  Областна администрация Монтана информира :

- Приемането в брой  на такси за услуги по Закона за държавната собственост ще се извършва

до 14:00 часа на 22декември 2017 г.

- Плащането по банкова сметка на ОА – Монтана на такси за услуги по Закона за държавната собственост 

да се извършва до 18 часа на 22 декември 2017 г.

След гореспоменатите срокове се преустановява приемането на такси по ЗДС до края на 2017 г. 

От 2 януари 2018 г. се приемат отново такси по ЗДС в брой и по банков път.  

Дата: 12 декември 2017 Виж още...
БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА „КОЛЕДНА ПРИКАЗКА” ПОДРЕДИХА УЧЕНИЦИ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА „КОЛЕДНА ПРИКАЗКА” ПОДРЕДИХА УЧЕНИЦИ  В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНАУчениците от 5-7 клас при СУ „Отец Паисий”, гр. Монтана подредиха благотворителна изложба във фоайето на Областна администрация Монтана . "Коледна приказка" - така младите творци нарекоха своята експозиция от коледни и новогодишни картички.  Възпитаниците на Сияна Миланова са използвали различни техники за направата на красивите произведения. Сред най- атрактивните са  рисуване на компютър и използването на рециклирани материали за създаване на 3Д ефект.
Най-добрите творби бяха наградени от директора на училището Юлия Николова. Победителите получиха от заместник областният управител Нина Петкова по един  символичен подарък от Областна администрация с пожелание за здраве, успехи в училище,  весели коледни и новогодишни празници. 


Дата: 12 декември 2017 Виж още...
СПИСЪК на кандидатите, допуснати до участие в конкурса за длъжността „младши експерт”, в дирекция „АКРРДС” на Областна администрация Монтана

Дата: 11 декември 2017 Виж още...