Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на център за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на център
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Димитранка Каменова уважи изложба, посветена на Съединението на България
Заместничката на областния управител на Монтана Ивайло Петров – Димитранка Каменова, уважи изложбата на Регионалния исторически музей в Пловдив, която гостува в Монтана по повод на 6-ти септември – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Изложбата под надслов „Съединението на България от 1885 г. в произведенията на българските художници” събра в Художествена галерия „Кирил Петров” много любители на историята изкуството.
 „Няма съмнение, че 6-ти септември е израз на достойно поведение и на вечния стремеж към обединение и разбирателство...Съединението на България е голям урок и  за нас, защото потвърждава убеждението, че България винаги е успявала, когато е била единна и когато всички са поемали отговорност за взетите решения и за действията си”.
С тези думи Димитранка Каменова се обърна към присъстващите от името на областния управител, който чрез посланието си пожелава на всички смелост в отстояването на българската идея и воля за защита на националната ни идентичност.
Дата: 4 септември 2009 Виж още...
Областният управител Ивайло Петров вече има заместници
Днес областният управител на Монтана представи на служителите в администрацията, а по-късно и на медиите в областния град, двамата си заместници в държавните дела. Димитранка Каменова и Ивайло Алексиев са назначени със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на 31 август и вече втори ден изпълняват своите задължения.
Димитранка Каменова има висше икономическо образование. Преди да поеме отговорностите на заместник областен управител е била директорка на „Уникредит Булбанк” в град Берковица и общинска съветничка в Общински съвет –  Берковица.
Ивайло Алексиев е от град Лом. Има висше икономическо и юридическо образование. До момента на встъпването си в длъжност като заместник на Ивайло Петров е директор на Дома за стари хора в с. Добри дол.
Дата: 2 септември 2009 Виж още...
Народните представители от Монтана уважиха поканата на областния управител
Областният управител се срещна с народните представители от Монтана в 41-вото народно събрание. Шестимата народни избраници – Искра Фидосова, Димитър Аврамов и д-р Пламен Цеков от ПП ГЕРБ, Янаки Стоилов от Коалиция за България, Любомир Иванов от „Синята коалиция” и Бисерка Петрова от „Ред, законност и справедливост”, уважиха поканата на Ивайло Петров за среща, на която да бъдат обсъдени предстоящите за решаване проблеми в областта и да бъдат начертани мерките за успешна съвместна работа, която според всички трябва да бъде основана на коректност и професионализъм.
Областният управител изрази надежда за сътрудничество в полза на региона, чийто интереси представлява. Според него област Монтана заслужава по-добро бъдеще, затова партийните пристрастия трябва да бъдат оставени на заден план и да се работи в името на това, хората от региона да имат по-високо качество на живот. Това може да се постигне чрез провеждането на регионална политика, която да подреди приоритетите на област Монтана, и чрез по-голяма координация между местните власти и областния управител, чието взаимодействие може да бъде подобрено, и резултатът от това да бъдат успешно реализираните проекти и идеи.
Дата: 24 август 2009 Виж още...
Областният управител пое ангажимент към земеделските производители
Областният управител Ивайло Петров организира среща с представители на съда и прокуратурата, на общините, полицията и ОД „Земеделие”, за да обсъдят мерките, които трябва да бъдат взети за решаване на проблеми, произтичащи от неспазването на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и Правилника за неговото прилагане относно създаване на масиви с цел тяхното уедряване.
Повод за състоялата се среща са големият брой жалби, подадени до областния управител, за които основната причина е проявата на самоуправство от страна на някои от земеделските производители в областта.
Дата: 19 август 2009 Виж още...
Новият областен управител на Монтана встъпи в длъжност
Новият областен управител на Монтана Ивайло Петров официално встъпи  в длъжност. Той беше посрещнат от бившия губернатор Тодор Върбанов, който връчи символично ключовете  си и печата на институцията и изрази увереност, че предава администрацията в добри ръце.
Дата: 18 август 2009 Виж още...
Тодор Върбанов се срещна с кметовете на общините в областта
Областният управител Тодор Върбанов покани на чаша вино кметовете на общините в област Монтана, за да им благодари за добрата и коректна съвместна работа по време на мандата си.
Според него сътрудничеството между тях е било ползотворно и е в основата на успешно реализираните проекти в областта. Принос за полезното взаимодействие между представителите
на държавната и местната власт през годините има и загърбването на партийните пристрастия и мисълта, че се работи  в името на това, гражданите в област Монтана да имат по-голямо
самочувствие и да вярват в доброто бъдеще на своя роден край.
Дата: 11 август 2009 Виж още...
Заповед

Дата: 31 юли 2009 Виж още...
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
На основание чл. 61, ал. 3 от Административнопроцесуалния кодекс Областна администрация - Монтана съобщава на Еми Кирилова Андреева с адрес град София и на Цветан Георгиев Андреев с адрес град Монтана следното:
Дата: 27 юли 2009 Виж още...
ПРОЕКТ: “Партньорство за развитие” по Оперативна програма „Административен капацитет”
ПРОЕКТ: “Партньорство за развитие” 
по Оперативна програма „Административен капацитет”,
 договор № A 08-14-49-C/03.02.2009 г.


ИНФОРМАЦИЯ ДО МЕДИИТЕ
10.06.2009г.
    
КОМИТЕТЪТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОЕКТ “ПАРТНЬОРСТВО ЗА РАЗВИТИЕ” ПРИЕ МЕХАНИЗЪМ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ И ОЦЕНКА НА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ДЕЙНОСТИТЕ
Дата: 24 юни 2009 Виж още...
На основание чл. 4, ал. 2 от правилника за прилагане на закона за пътищата
На  основание чл. 4, ал. 2 от правилника за прилагане на закона за пътищата
Дата: 24 юни 2009 Виж още...
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР ГРАД МОНТАНА
На основание чл. 44, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и заповед №ВД-53/19.06.2009 г. на областния управител на област Монтана

О Б Я В Я В А
Дата: 22 юни 2009 Виж още...
Заповед РД 08-159/ 04.06.2009г.
Заповед РД 08-159/ 04.06.2009г.
Дата: 4 юни 2009 Виж още...
СПИСЪК НА КАНДИДАТИТЕ, НЕДОПУСНАТИ ДО УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ”
СПИСЪК НА КАНДИДАТИТЕ, НЕДОПУСНАТИ ДО УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА  „ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ”
Дата: 27 май 2009 Виж още...
С П И С Ъ К НА КАНДИДАТИТЕ, ДОПУСНАТИ ДО УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ”
С П И С Ъ К НА КАНДИДАТИТЕ, ДОПУСНАТИ ДО УЧАСТИЕ В КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА „ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ”
Дата: 27 май 2009 Виж още...
Днес се проведоха консултациите за РИК в Монтана
Днес се проведоха консултациите за РИК в Монтана
Дата: 15 май 2009 Виж още...