Областна администрация – Монтана, Монтана ПК 3400 пл. „Жеравица” 1, тел: /096/ 399 101, e-mail: oblastmont@montanabg.org,montana@montana.government.bg, работно време на звеното за административно обслужване: от 9.00 до 17.30ч. без прекъсване. Приемен ден на областния управител – всеки втори четвъртък от месеца от 13.30 ч. до 17.30 ч. Приемен ден на зам.областните управители – всеки вторник от 13.30 ч. до 17.30 ч.

Анкета

Вижте тук

КООРДИНАТИ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА
Областна администрация - Монтана
Монтана, ПК 3400
пл. "Жеравица" 1
тел.: (096) 399101
факс: (096) 399129
e-mail: oblastmont@montanabg.org, montana@montana.government.bg
БУЛСТАТ 000320534
ИН по чл.94, ал.2 от ЗДДС BG000320534
IBAN BG26STSA93003101051501

Областна администрация Монтана е администратор на лични данни, вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и водените от тях регистри” с идентификационен № 19466

Работно време на звеното
за административно обслужване:
от 09.00 до 17.30 без прекъсванеКАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНА (за сваляне)
КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ В ОБЛАСТ МОНТАНАBanner 1

Banner 3

Banner 3

Banner 3


KZD KZLD

Ако сте пострадал от престъпление

Областният управител направи обръщение по повод на Международния ден на хората с увреждания
Заместник областният управител на Монтана Ивайло Алексиев присъства на тържествената среща, организирана по повод на 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, която се проведе днес в ресторант „Житомир” в областния град. Срещата беше посветена и на 20-годишния юбилей от създаването на Съюза на инвалидите в България.
Ивайло Алексиев връчи обръщение от името на областния управител на област Монтана – Ивайло Петров, в което той ги поздравява по случай деня, определен за техен празник.
„Този ден е една възможност да обменим полезни мисли и идеи, да обсъдим инициативи за ефективна промяна в условията Ви на живот.
Искам да Ви уверя, че като областен управител винаги ще бъда Ваш партньор в стремежа Ви за разрешаване на проблемите, които стоят пред Вас.
Поздравявам Ви за това, че намирате сили и енергия да се борите за създаването на предпоставки за водене на пълноценен и независим живот, за да се чувствате като част от обществото, а стремежът към взаимно уважение, доверие и прозрачност в работата Ви, както и съобразяването с традициите и нормите, манталитета и културата на хората, са гарант за добри резултати. Пожелавам на всички спокойствие, търпение и мъдрост! Вярвам, че любовта Ви към живота и вярата в доброто служат за пример на цялото ни общество!”, се казва в обръщението на областния управител.
Дата: 3 декември 2009 Виж още...
50 години: Монтана – център на окръг и област
На 30 ноември 2009 г. във фоайето на Областна администрация – Монтана ще бъде подредена документална изложба на тема „50 години: Монтана – център на окръг и област”. Инициативата е на областния управител Ивайло Петров с подкрепата на екипа на Териториалния държавен архив в Монтана.
Дата: 27 ноември 2009 Виж още...
ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ
ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА СТРОИТЕЛЯ

Уважаеми строители от област Монтана,

Приемете моите поздрави по случай Професионалния Ви празник!
Благодаря на всички за съвместните усилия да градим една качествено нова среда, в която най-голямото богатство са хората и техният съзидателен труд!
Убеден съм, че стремежът да се създава е в основата постигнатите успехи!
Пожелавам Ви и занапред да имате волята да работите със същото усърдие, творчество и талант за развитието на област Монтана и достигането на стандарти, които да отговарят на изискванията на времето и обществото!
Бъдете здрави и смело продължавайте да изграждате съвременна и красива България!
Честит празник!

Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана
Дата: 26 октомври 2009 Виж още...
Областният управител взе участие в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район
Областният управител Ивайло Петров участва в третото заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район, което се проведе в Ловеч.
В заседанието участваха представители на министерства, областните управители на Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области и представители на работодателски организации и синдикати.
Дата: 23 октомври 2009 Виж още...
Международният икономически форум „Дунав” събра гости от България, Румъния и Сърбия
Областният управител Ивайло Петров присъства на второто издание на Международния икономически форум „Дунав”, който тази година се провежда в Монтана. Съорганизатори на събитието са Българският икономически форум и община Монтана, а темата, която събра гости от България, Сърбия и Румъния, е „Стимулиране на бизнеса и местното развитие в условията на глобална рецесия”.
Ивайло Петров взе участие в откриващата сесия на форума, в която се включиха и областният управител на Пирот Горан Стаменович, заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов, кметът на община Монтана Златко Живков, заместник областният управител на Ловеч Пламен Огнянов, Иво Сеизов – изпълнителен директор на Булброкърс, член на Финансиа груп, и председателят на Българския икономически форум Георги Табаков, който изрази удовлетвореността си от факта, че за първи път държавна институция, в лицето на социалното министерство, застава зад тази инициатива”.
„Този формат на дискусия вече се утвърждава като високопредставителен и ценен за обсъждане и съгласуване на разбирания по отношение на основните насоки за развитието на един пълен с предизвикателства, но и със сериозни възможности регион. Събития като настоящото създават предпоставки за намирането на възможно  най-подходящия и ефективен модел за обмяна на идеи по възлови въпроси на икономическото развитие”, заяви областният управител на Монтана в обръщението си към участниците в събитието.
Дата: 22 октомври 2009 Виж още...
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

                                                                                                                                                                            

Областният управител предлага създаването на изнесено работно място на приходната администрация в Монтана

Предложението е във връзка с предстоящото преструктуриране на НАП

Областният управител Ивайло Петров изпрати писма до кметовете на четири общини в областта /Брусарци, Вълчедръм, Медковец и Якимово/, в което предлага инициативата за създаване на изнесено работно място (ИРМ) на Офиса за обслужване на ТД на НАП – Монтана.
Намеренията са това работно място да е в град Лом, а териториалният му обхват – общините Лом, Брусарци, Вълчедръм, Медковец и Якимово.
Предложението изпреварва предстоящото преструктуриране на Националната агенция по приходите, а идеята е новосъздаденото работно място да се предвиди в новата структура на НАП.
Дата: 21 октомври 2009 Виж още...
Уважаеми архитекти от област Монтана
Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Международния ден на архитектурата. 
Желая Ви много нови идеи и оправдани усилия за модернизирането и обновяването на жизнената среда на нашата област, които да отговарят на желанията и изискванията на обществото.
Пожелавам Ви настойчивост в работата и убеденост, че съчетаването на българските традиции с най-съвременните тенденции на световните стандарти е верният път за изграждането на страната ни като модерна европейска държава.
Продължавайте и занапред своята работа с желание, воля и достойнство!
Нека Вашето творчество сбъдне мечтите на хората за положителни промени в  качеството на културната среда и по-добро бъдеще на страната ни и света!
Честит празник!

                                                             Ивайло Петров
                                                             Областен управител на област Монтана
Дата: 5 октомври 2009 Виж още...
МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ ПОСЕТИ МОНТАНА
Областният управител Ивайло Петров се срещна с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, който беше на посещение в Монтана по покана на народната представителка от ПП ГЕРБ Искра Фидосова.МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ ПОСЕТИ МОНТАНА
На срещата присъстваха и нейните колеги от парламентарната група на ПП ГЕРБ в 41-то народно събрание Димитър Аврамов и Иван Иванов. Те запознаха министъра с основните проблеми на областта и представиха информация за най-важните проекти, чието изпълнение в момента зависи до голяма степен от добрия диалог и комуникация между централната и местната власт. Министър Дянков увери, че нещата ще бъдат подредени приоритетно във времето, като се даде предимство на обектите от социалната сфера.
Финансист №1 на България посети Териториалната дирекция на НАП в Монтана, с чието ръководство обсъдиха предстоящите структурни промени в данъчната институция, след което бе гост на традиционната среща, посветена на Деня на диалога между законодателната и местната власт. Присъствието на министър Дянков се оказа чудесна възможност кметовете да зададат своите въпроси, свързани с финансовите проблеми на управляваните от тях общини.
Дата: 28 септември 2009 Виж още...
Областният управител организира среща във връзка с подготовката за предстоящата зима
Областният управител Ивайло Петров се срещна с кметовете на общините в област Монтана и с ръководители на териториални структури на министерства и ведомства, за да обсъдят подготовката им за работа и преодоляване на възникнали усложнения през зимния период. 
Срещата се състоя във връзка с писмо от заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов, в което са дадени указания за предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка през сезон 2009–2010 година. В същото писмо са посочени задълженията на областните управители и кметовете  на общини, а наред с това за първи път в писмо от такъв тип са изредени отговорностите на териториалните структури на министерствата и ведомствата.
Дата: 24 септември 2009 Виж още...
О Б Р Ъ Щ Е Н И Е по случай Деня на независимостта на България
Уважаеми жители на област Монтана,
Щастлив съм да Ви поздравя по случай Деня на независимостта на България.
Можем да се гордеем, че в най-новата ни история обявяването на независимостта на България е второто след Съединението самостоятелно българско дело, извършено по българско решение и с български сили. Благодарение на този акт България се нарежда сред независимите европейски държави. 
Днес по-ясно осъзнаваме, че нашата национална идея е успявала тогава, когато сме намирали  воля да обединим силите си в името на България.
Нека четем внимателно мъдрите уроци на историята и да бъдем достойни продължители на националната кауза, да градим и  да развиваме българската държавност! Да си пожелаем винаги да имаме свободна, независима и демократична родина! 
Нека не забравяме, че от усилията на всички нас зависят успехът и бъдещето на България!
Честит празник!

Ивайло Петров
Областен управител на област Монтана
Дата: 21 септември 2009 Виж още...
Ясни са ресорите на заместник областните управители
Областният управител Ивайло Петров издаде заповед, с която определи ресорите и правомощията на своите заместници при осъществяване на задълженията им за подпомагане на неговата дейност.
Съгласно заповедта Димитранка Каменова ще отговаря за управлението и провеждането на държавната политика на регионално ниво в сферата на екологията, регионалното развитие, туризма, етническите въпроси, земеделието и горите и управлението и разпореждането с имоти – държавна собственост.
Другият заместник областен управител – Ивайло Алексиев, ще следи работата в областта на бедствията и авариите; образованието и културата; транспорта и съобщенията; обществения ред и сигурността; строителството, промишлеността, търговията и икономиката; социалната дейност и здравеопазването.
Заместниците ще подпомагат областния управител и при осъществяването на контрола за законосъобразност на решенията на общинските съвети на територията на област Монтана.
Дата: 16 септември 2009 Виж още...
Ивайло Петров поздрави учителите и учениците за 15 септември
Областният управител Ивайло Петров присъства на официалното откриване на учебната година в І ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и VІ ОУ „Любен Каравелов” в Монтана, където в 9 часа беше издигнат българският флаг и прозвуча химнът на Република България.
Ивайло Петров изпрати поздравителен адрес до директорите, учителите и учениците на монтанските училища за старта на новата учебна година:
"Уважаеми учители и ученици,
Щастлив съм, че като областен управител на област Монтана имам възможността  да Ви поздравя на първия учебен ден.
Желая на всички усърдие и вяра в силата на просветата!  
 Нека този ден винаги да вълнува сърцата Ви, защото всичко започва от знанието!
Продължавайте напред с дръзновение и усмивки!
Пожелавам Ви спокойни и щастливи дни, ползотворна работа, повече ентусиазъм и успехи!
На добър час!"
Дата: 15 септември 2009 Виж още...
Обръщение на областния управител на Монтана по случай 6-ти септември – Съединението на България
Обръщение на областния управител на Монтана по случай 6-ти септември – Съединението на България
Уважаеми жители на област Монтана,

Приемете моите поздравления по случай 6-ти септември – Съединението на България.
Този ден е един от най-важните в българския исторически календар и е празник за всички, които градят храма на добротата и разбирателството.
Денят на Съединението е доказателство, че само обединени можем да преследваме мечтите си за един по-добър свят, в който всеки оценява щастието да живее в свободно и здраво общество.
Вярвайки, че няма силна държава без отговорни хора, и убеден в силата на единния глас, пожелавам на всички смелост в отстояването на българската идея по пътя на европейското развитие на нашата малка, но горда България!
Честит празник!

                                                                                                          Ивайло Петров,
                                                                                                          областен управител
                                                                                                          на област Монтана
Дата: 6 септември 2009 Виж още...
Димитранка Каменова уважи изложба, посветена на Съединението на България
Заместничката на областния управител на Монтана Ивайло Петров – Димитранка Каменова, уважи изложбата на Регионалния исторически музей в Пловдив, която гостува в Монтана по повод на 6-ти септември – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Изложбата под надслов „Съединението на България от 1885 г. в произведенията на българските художници” събра в Художествена галерия „Кирил Петров” много любители на историята изкуството.
 „Няма съмнение, че 6-ти септември е израз на достойно поведение и на вечния стремеж към обединение и разбирателство...Съединението на България е голям урок и  за нас, защото потвърждава убеждението, че България винаги е успявала, когато е била единна и когато всички са поемали отговорност за взетите решения и за действията си”.
С тези думи Димитранка Каменова се обърна към присъстващите от името на областния управител, който чрез посланието си пожелава на всички смелост в отстояването на българската идея и воля за защита на националната ни идентичност.
Дата: 4 септември 2009 Виж още...
Областният управител Ивайло Петров вече има заместници
Днес областният управител на Монтана представи на служителите в администрацията, а по-късно и на медиите в областния град, двамата си заместници в държавните дела. Димитранка Каменова и Ивайло Алексиев са назначени със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на 31 август и вече втори ден изпълняват своите задължения.
Димитранка Каменова има висше икономическо образование. Преди да поеме отговорностите на заместник областен управител е била директорка на „Уникредит Булбанк” в град Берковица и общинска съветничка в Общински съвет –  Берковица.
Ивайло Алексиев е от град Лом. Има висше икономическо и юридическо образование. До момента на встъпването си в длъжност като заместник на Ивайло Петров е директор на Дома за стари хора в с. Добри дол.
Дата: 2 септември 2009 Виж още...