Областна администрация - Монтана > Главна, Новини > Служители на ПроКредит Банк излизат на сцената на Драматичния театър в Монтана благотворително


Първият пътуващ театър от непрофесионални актьори събира средства за лечението на деца в нужда

Служители на ПроКредит Банк излизат на сцената на Драматичния театър в Монтана  благотворителноНа 3 октомври 2012 г. от 19.00 часа пътуващ театър „ПРОтегни ръка” ще представи на сцената  на Драматичния театър в Монтана благотворително  постановката „Малкият принц” по Антоан дьо Сент-Екзюпери. Уникалната  дарителска инициатива е  организирана от   служители на ПроКредит Банк с цел да помогнат за лечението на деца в затруднено положение.
В трупата от актьори-ентусиасти участват служители на банката от различни клонове и на различни длъжности. Всички те, обединени от любовта си към театъра, подкрепят каузата на фонда за подпомагане лечението на деца „ПРОтегни ръка” и участват в благотворителния проект доброволно. Целта им е да съберат средства за фонда и осигурят лечението на повече страдащи деца.
СНЦ „ПРОтегни ръка” е благотворителен фонд на служителите на ПроКредит Банк, основан през 2004 г. с ясната цел да подпомага лечението на деца от социално слаби семейства или сираци.
Средствата във фонда постъпват от ежемесечни вноски на служители, еднократни дарения на клиенти и партньори на банката, както и от инициативи, организирани от доброволците. От създаването си досега фондът е подпомогнал лечението на повече от 1620 деца на обща стойност над 900 000 лв.
Организирането на театралната постановка „Малкият принц” е поредната голяма инициатива, с която се набират средства за благотворителния фонд. През 2007 г. фондът издаде книга с кулинарни рецепти за да привлече повече дарители към каузата.

http://oblastmontana.org