Областна администрация - Монтана > Главна, Новини > Заместник областният управител Нина Петкова участва в заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия


Заместник областният управител Нина Петкова участва в  заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия На 14.09.2012 г.в Белогродчик  се проведе заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Сърбия, съфинансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ.
Работната среща беше ръководена от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който е  и съпредседател на Съвместния комитет за наблюдение от българска страна.
В работната среща взеха участие заместник областният управител на област Монтана Нина Петкова, зам. областният управител на област област Видин инж. Любомир Низамов,  представители на министерства и ведомства. От сръбска страна участваха г-н Огньен Мирич, заместник-директор на Службата за европейска интеграция на Република Сърбия и координатор на фондовете на ЕС, Анна Репуло – Грау, представител на Главна дирекция „Регионална политика” на Европейската комисия, отговаряща за работата на комитета.
На заседанието беше одобрен списъкът с проекти за финансиране по Втората покана за набиране на проектни предложения по програмата. Общата сума за одобрените проекти е в размер на 20 милиона и 397 хиляди евро.
Заместник областният управител Нина Петкова участва в  заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия
http://oblastmontana.org