Областна администрация - Монтана > Главна, Новини > ВЕЛОПОХОД 2018


В периода 7-13 май 2018 г. се провежда традиционната Глобална седмица за пътна безопасност в област Монтана. По повод нейното отбелязване на 11 май 2018 г. от 10:00 часа пред сградата на Областна администрация - Монтана беше даден стартът на велопоход, в който се включиха ученици от училищата в град Монтана, родители, учители и други, които заявиха подкрепа към инициативата.
Организатори на мероприятието са Областна администрация – Монтана, Регионално управление на образованието – Монтана, Областна дирекция на МВР – Монтана, Община Монтана, Български младежки Червен кръст – Монтана и СБА – Монтана.
Идеята на Глобалната седмица за пътна безопасност обедини усилията на родители, семейства, училища, държавни институции, неправителствени и браншови организации, бизнеса и медиите, в осигуряването на по-висока безопасност на движение по нашите пътища.
В масовото колоездене се включиха общо 179 участника, сред които ученици от училищата: Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“, Трето ОУ „Д-р Петър Берон“, Четвърто ОУ „Иван Вазов“, Шесто СУ „Отец Паисий“, Седмо СУ „Йордан Радичков“, ПМПГ „Св. Климент Охридски“, ПГТЕ „Христо Ботев“, ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов“.
В предвидената по програмата почивка в двора на Шесто СУ младежи от БМЧК – Монтана направиха демонстрация по оказване на долекарска помощ.
Накрая на обиколката отново пред сградата на областната администрация в Монтана всички участници получиха грамоти и лакомства. Беше проведена и томбола със специални награди за колоездачите.
За финал служителите от областната администрация и някои от участниците се хванаха на хоро по повод инициативата „Розите на България“. Тя е дело на Министерството на образованието и се организира по повод Деня на светите братя Кирил и Методий – 11 май. Тази проява предвижда на оживени места в страната и чужбина в този ден да бъде изпълнено едно и също българско хоро.

ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018ВЕЛОПОХОД 2018

http://oblastmontana.org