Областна администрация - Монтана > Главна, Новини > ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКА


Негово превъзходителство Душан Щраух – посланик на Чешката република в България посети днес област Монтана, където имаше възможността да проведе няколко последователни срещи с представители на различни институции в това число и среща с областния управител Росен Белчев.
В рамките на събитието областният управител запозна посланика и придружаващото го лице – Мартина Парикова – директор на Агенция CzechTrade с възможностите, които област Монтана предлага като потенциал за установяване на партньорски взаимоотношения и взаимноизгодно сътрудничество между представители на бизнес средите в Чешката република и фирми от областта.
Акцентът в разговорите между двете страни беше поставен върху алтернативите за реализиране на съвместни бизнес инициативи в сферите на шивашката индустрия, обществения транспорт, леката промишленост, производството и разпространението на екологично чисти храни и билки.
В резултат от проведената среща бе постигнато съгласие за продължаване и задълбочаване на контактите по набелязаните теми от взаимен интерес.
Областният управител Росен Белчев  и Негово превъзходителство Душан Щраух си размениха подаръци, като от страна на област Монтана на официалните гости бяха връчени традиционни сувенири, символизиращи традициите, духа и самобитността на региона.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПОСЛАНИКА НА ЧЕШКАТА РЕПУБЛИКА


http://oblastmontana.org