Областна администрация - Монтана > Главна, Новини > НИНА ПЕТКОВА Е НОВИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНА


НИНА ПЕТКОВА Е НОВИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ МОНТАНАДнес, 14.08.2014 г. в Заседателна зала №1 на Областната администрация в  Монтана г-жа Нина Петкова официално пое управлението на областта след като с Решение на Министерски съвет № 593 от 13.08.2014 г. бе определена да изпълнява длъжността Областен управител.
На съвместна пресконференция в присъствието на медии и служители на администрацията г-жа Петкова прие щафетата от  досегашният Областен управител инж. Николай Пенчев заедно със статуетката на Дон Кихот, символизираща приемствеността в управлението на всички, които са били начело на област Монтана.
Преди да връчи статуетката на новия Областен управител инж. Пенчев благодари на служителите в администрацията за съвместната работа и изрази задоволството си от това, че е имал възможността заедно с този колектив да работи за доброто на областта. Той допълни, че познава добре г-жа Петкова и е уверен, че тя ще съумее да се справи с отговорността на заеманата длъжност. 
От своя страна г-жа Петкова заяви, че през настъпващите месеци ще се работи усилено, като акцентът ще бъде поставен върху успешното провеждане на предстоящите парламентарни избори и засилване на координацията и взаимодействието, както с министерствата, така и с органите на местното самоуправление. 
Тя сподели, че ще работи за просперитета на област Монтана и ще има приемственост по отношение на извършеното до момента.
В допълнение към казаното тя поясни, че ще разчита на добрата работа на екипа на Областна администрация Монтана, който познава отлично от периода 2011-2013 г., когато изпълняваше длъжността Зам. областен управител.
Нина Петкова е магистър по икономика от УНСС, има и следдипломна квалификация по право в Института за следдипломна квалификация към университета. За времето от 2011 до 2013 г. е била заместник областен управител на област Монтана, а след това е работила като координатор във фирма „Варвара 2”.


http://oblastmontana.org