Областна администрация - Монтана > Новини > Монтана изрази подкрепата си за българските медицински сестри в Либия


Монтана официално се включи в кампанията "Не сте сами", за да изрази своята подкрепа към петте несправедливо осъдени на смърт български медицински сетри в Либия. В деня, когато се навършват осем години от ареста на българките, в православния храм "Св. Св. Кирил и Методий" в областния град беше отслужен молебен за здравето и спасението им.  
Областният управител Тодор Върбанов и служителите от Областната администрация бяха част от организираното в града шествие, към което се присъединиха и много граждани, изразяващи по този начин своята съпричастност към съдбата на сънародничките ни.
"Надявам се, че подкрепата ни ще вдъхне още вяра и ще даде сили да продължим да се борим за освобождаването на нашите сънароднички. Вярвам, че това ще се случи, защото всички сме убедени в тяхната невинност и само въпрос на време е с помощта на европейската и световната общественост, които се борят заедно с нас, да постигнем справедливия изход - медицинските ни сестри да се завърнат свободни в родината си", заяви областният управител в обръщението си към събралите се на концерта на площад "Жеравица" монтански граждани.

http://oblastmontana.org